Home | Sitemap | Contact
 
  Home †† Stichting Vonzell †† HWI Leduc †† Activiteiten †† Gallery †† Gastenboek †† Contact †† Nieuws †† Nieuwsbrief †† Fotos 10Jarig bestaan †† Bereik Stg. Vonzell ††  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player
     
 
Huiswerkbegeleiding >> Aanpak leerproblemen
 
Een groot aantal zaken kan een belemmering vormen voor het leren. Stg.Vonzell heeft o.a. ruime ervaring in het aanpakken van de onderstaande leerproblemen.

Gebrek aan motivatie
Dit kan een gevolg zijn van een gebrek aan zelfvertrouwen, een wisseling van school of het gemist hebben van veel lessen door bijvoorbeeld ziekte. Bovendien kunnen tegenvallende resultaten de motivatie onder druk zetten. Motivatiegebrek kan een frustrerend, verlammend effect hebben op de leerprestaties.

Hiaten in de kennis van de lesstof
Om verscheidene redenen kan de leerling een achterstand oplopen voor een bepaald vak of zelfs enkele vakken. Een gebrek aan assertiviteit in de klas (vragen stellen!), een docent met wie het niet goed klikt, onwennigheid met de onderwijsvernieuwingen of teveel afleiding op en of na school kunnen hier de oorzaak van zijn. Hiaten zijn hinderlijke, onnodige en goed op te lossen hindernissen die een goed leerresultaat in de weg kunnen staan.

Het ontbreken van goede planning en structuur
Het maken van duidelijke keuzes, het stellen van prioriteiten, het opbrengen van zelfdiscipline: het zijn zaken waar iedereen tegenaan loopt. Maar vooral jonge mensen, overspoeld door alle mogelijkheden en verleidingen die wegvoeren van het leren, hebben veel baat bij structuur en het aanleren van het maken én het uitvoeren van een goede planning.

Concentratiegebrek
Concentratiegebrek is toch een serieus probleem voor veel kinderen. Vaak blijkt achter een schijnbaar 'luie' leerling een serieus leerprobleem te zijn. Hoewel diagnose en behandeling geen makkelijke weg zijn, kan een leerling er véél baat bij hebben. Lichte vormen van concentratiegebrek (bijvoorbeeld bij sterk auditief ingestelde leerlingen) zijn door oefening en leertrucs vaak te ondervangen.

Persoonlijke zorgen
Ten laatste kunnen persoonlijke zorgen leerlingen het leertraject bemoeilijken. Onrust thuis, faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen, problemen met vriendschappen en meer persoonlijke zorgen die vooral de pubertijd met zich mee kan brengen gooien vaak roet in het eten. Vaak is het het beste hierover te overleggen met de leerkracht en de maatschappelijk werkster.
 
cr1
  Copyright © 2015 Stg. Vonzell. All rights Reserved                Hosting & Design by DSTN Suriname N.V.